Svettigt värre!

Sitter framför mammas dator och bloggar idag. Mina fingrar är blå utav blåbär, fat jag tvättat av mig ordentligt. Mamma sitter ute och läser i någon djup bok, det är skönt för hon håller även ett öga på mitt älskade barn. Tilda ligger vagnen och sover efter att ha varit i blåbärsskogen i några timmar. Åter till min mammas dator, ´mor skaffade den för, ja, kan det vara två år sen? Inte trodde jag at hon skulle gå och skaffa sig en LapTop bara sådär. Men det är roligt att hon skaffat sig en hobby, hon är en flitig bloggare och lägger in o pysslar med sina bilder. Men nu är det så att Mamma som inte ser dåligt, har världens största upplösning, hi, så jag skriver med stoora bokstäver, jag får alltså vrida på huvudet för att kunna läsa hela meningar.Jag som tur är, är en förstående dotter fattar ju att det inte har med synen att göra, utan att det bara är så.Vi syskon skojjar lite om mammas hörsel ibland, i smyg, vi flinar lite åt varandra när mamma svarar på helt andra frågor än de vi ställt. Men vi som är så förstående barn fattar som tur är att det inte har med hörseln att göra utan helt andra grejer. Skämt o sido, Jag älskar dig mamma!

Häromdagen var jag på hotellet och åt buffé med tre goda vänner från skoltiden. Hur gott som hellst och trevligt att prata om ditt och datt. Men som det lätt blir med tre mödrar i ett sällskap så pratas det lätt väldigt mycket barn. Jag lovade mig själv innan jag fick Tilda att jag inte skulle sitta o prata bajs. Men nu sitter jag där med mina väninnor och pratar bajs,dada,förlossningar och allt som händer runt ett barn. Men det ska man veta innan man skaffar barn att det blir så, man förändras, istället för att föra vidare skvaller som för den delen redan är gammalt när en annan fått reda på det så pratar man om det som sker om dagarna,blöjbyten, gullungens nya miner och men titta vad söt hon är nu!
När vi suttit en stund och ätit tröttnar naturligtvis Tilda på att sitta för sig själv på golvet. Hon tjuter till, alla blickar på mig! Jag vet ju att många är väldigt förstående med gråtande barn, men just då såg jag mest besvärade blickar, jag fick skynda mig ut i foajén. Vyss vyss, snälla barn somna nu! Egentligen vill jag ju inte att hon ska sova bara sådär, jämt. Speciellt inte på kvällen. Men som tur är lugnade hon ner sig, för att sedan brusa upp sig när det var dags att sätta ner henne i barnstolen igen. Jag kan inte låta bli, men svetten sprutar och jag stressar upp mig när hon skriker bland folk. Blickarna! Oj vilken dålig mamma! Men det vet jag att jag inte är, så det så! Svettas vidare och skyndar ut i bilen.

Imorse låg Tilda och jag kvar länge i sängen, hon pratade med mig. Hon tittade mig djupt i ögonen, sådär in i själen, och så pratade hon. Vi bestämde att vi skulle till skogen och plocka blåbär, för det tycker hon om.

Ikväll blir det mer målning tror jag, en grillad korv med. Av soja naturligtvis!

Over And Out

SisterLing

Kommentarer
Postat av: Anonym

blåbär fy faaaan

love you' syster yster nursen

2009-08-02 @ 18:23:48
Postat av: vivan

ja, det blev bra foto i skogen!

och trevligt är det med,synd att vi inte hann plocka alla bären...fnizz!

Och älskade Tilda bara sover...hon njuter verligen av skogsluften.

Det där med synen och hörsel får vi ta ett snack om!

Pussen och kramen!

2009-08-03 @ 10:52:19
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej. Visst är det härligt att att ha vänninor som man kan snacka bajs, barn, blöjor, förlossning med mera med. För man behöver rensa luften ibland,det är inte alltid lätt att vara mamma. Samtidigt som det är det mest underbara som finns. Är så glad att vi umgås igen. Jag har haft samma inställning som dig att ta med Nelly över allt. Även på restaurang. Skit i andras blickar. Det är annorlunda idag. Människor får räkna med att vår generation kommer ta med våra barn på saker. Det där med giftermål är svårflörtat med killarna. Jag har lust att börja bearbeta martin snart. Vi får väl drömma oss bort i bröllopstidningar någon dag över en fika?Kram

2009-08-04 @ 21:18:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0